مهدی سمسار متولد 1307ه.ش در بوشهر،پس از اخذ دیپلم درشیراز،وارد دانشگاه تهارن شدو تحصیل را تا اخذ دكتری دارو سازی ادامه داد.و در كنار آن به اخذ لیسانس روزنامه نگاری نایل آمد.ترجمه آثاری چون نجات اصفهان و قرن من از آثار اوست.وی در 25 دی 1383 درگذشت.
اوضاع اجتماعی و شرایط زندگی:مهدی سمسار درسال 1307ه.ش در بوشهر متولد شد.وی كودكی و دوران تحصیل خودرا در شیراز گذراند و دیپلم متوسطه خود را در آن شهر كسب كرد.
تحصیلات رسمی و حرفه ای:بزرگانی چون دكتر محمدابراهیم باستانی پاریـزی،دكتر كاظم معتمدنژاد و دكتر فیض فیاض و دكتر ابوالحسن ضیاء از دوستان،همدوره ایها و همكاران مهدی سمسار بوده اند.
خاطرات و وقایع تحصیل:مهدی سمسار تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شیراز گذراند.سپس وارد دانشگاه تهران شد.و دكترای دارو سازی خود را در آنجا دریافت كرد سپس به تحصیل در رشته روزنامه نگاری پرداخت.و رساله لیسانس خود را به عنوان روزنامه نگاری درایران 1320 تا 1332 نگاشت.
فعالیتهای ضمن تحصیل:مهدی سمسار در حین تحصیل در رشته داروسازی به سبب علاقه او به مطبوعات به مطالعه در این زمینه پرداخت و نهایتا مدرک لیسانس در رشته روزنامه نگاری به دست آورد.وی از سن 21سالگی به فعالیت مطبوعاتی در روزنامه كیهان پرداخت.
استادان و مربیان:از مهمترین استادان مهدی سمسار استاد عبدالرحمن فرامرزی بوده است.
وقایع میانسالی:مهدی سمسار ازسن 21سالگی واردحرفه روزنامه نگاری شد و با روزنامه كیهان همكاری كرد.
تحصیلات وی درمقطع دكتری در رشته داروسازی بود اما یک مدرک كارشناسی در رشته روزنامه نگاری نیز برخوردار بود.وی به ترجمه كتب و كارهای مطبوعاتی نیز می پرداخت وی تا مقام سر دبیـری كیهان نیز ارتقا یافت.
مشاغل و سمتهای مورد تصدی:مهدی سمسار گرچه دارای مدرک دكتری داروسازی داشت اما با تكیه بر تحصیلات خود در رشته روزنامه نگاری خود،به كارهای مطبوعاتی در روزنامه كیهان پرداخت و تا مقام سردبیری درآنجا ارتقا یافت.وی در حوادث واقعه آذربایجان،ملی شدن نفت و كودتای 28 مرداد نیز حضوری مثبت و فعال داشته است.
فعالیتهای آموزشی:مهدی سمسار دارای مدرک دكتری داروسازی و لیسانس روزنامه نگاری بوده است.و ترجمه ها و آثار مطبوعاتی قابل توجهی دارد.كه مخاطبان آن عامه مهم بوده است.
سایر فعالیتها و برنامه های روزمره:مهدی سمسار ترجمه كتابهای نجات اصفهان و قرن من را در كنار كارهای مطبوعاتی خود انجام میداد.
همفکران فرد:در نگارش های ادبی مهدی سمسار نویسندگی را به شیوه جدید آن و نزدیک به سبک دكتر محمدابراهیم باستانی پاریزی فعالیت داشت.
آرا و گرایش های خاص:مهدی سمسار از آن جمله روزنامه نگارانی بود كه دیدگاههای ادبی خاصی مبتنی بر ساده و مختصر نویسی به سبک دكتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی دارد.
چگونگی عرضه آثار:بسیاری از مقالات و نوشته های مهدی سمسار تحت عنوان سخن سردبیـر در روزنامه كیهان منتشر شده است.
کتابشناسی
ترجمههایی منتشر شده:
1.چه باید کرد
2.جنگ داخلی اسپانیا
3.فلسفه انقلاب مصر
.4انقلاب آلمان
5.هیتلر در قدرت
.6از مسکو تا برلین
.7فرار رودلف هس
.8توطئه علیه هیتلر
9.روابط پاپ p با هیتلر
.10قیام در اردوگاه مرگ
.11گورینگ معاون هیتلر
.12یادداشت های منشی هیتلر
.13سفری در گردباد
14.ماجرای توخاچفسکی
.15ودکاکولا
16.عصر متوسطها
17.جهان در میان دو جنگ
18.مادراپور
19.آفرینش
.20پرستار فرانسوی
.21عطر
22.استالین
23.راسپوتین
24.زیباترین افسانه جهان
.25امپراتوری هخامنشی
26.کشفیات تازه در فیزیک نجومی
27.آهنگ پنهان (تاریخ پیدایش جهان(
.28جنی مارکس
29.دنیای تئو
30.نجات اصفهان
31.آن زمان که ژوکوند حرف میزند
32.قرن روشنفکران
.33پیکاسو آفریننده و ویران کننده
34.پیکاسو و دورامار(یک عشق غیرممکن(
35.بالزاک و دخترک چینی
.36لنین
37.قرن من،ویژگی اثر:كتاب قرن من اثر میشل ونیوک را دكترمهدی سمسار ترجمه كرده است كه كتابی پرطرفدار و پرمخاطب بوده است.
بسیاری ازمقالات و نوشته های دكترمهدی سمسار تحت عنوان سخن سردبیـر در روزنامه كیهان منتشر شده است.
:: موضوعات مرتبط:
متفرقه ,
,
:: بازدید از این مطلب : 364
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3